4660 жители на общ. Карнобат пожелаха нов мандат от Георги Димитров, той е факт

Досегашният кмет на община Карнобат Георги Димитров ще продължи своята работа с нов мандат, гласуван с одобрението на 4 660 жители на цялата селищна система.

Това стана на втори тур на местните избори, където градоначалникът се изправи срещу своя конкурент за кметското място Тодор Байчев.

Опонентът на Георги Димитров събра 4 331 гласа.

Съотношението в проценти е 50.74 % за Георги Димитров срещу 47.16 % за Тодор Байчев.

193 души (2.10 %) гласуваха с „Не подкрепям никого“

 

„Скъпи приятели, след изборните страсти и вълнение сега е моментът да Ви кажа едно сърдечно БЛАГОДАРЯ!
Благодаря, че ми повярвахте, че подкрепихте каузата, наречена Карнобат. Претегляйки плюсовете и минусите, силните и слабите страни, 4 660 човека гласуваха за мен, за моя екип, за нашата визия за община Карнобат.


Предизвикателството е голямо, защото Вашият глас ме задължава да работя повече и да докажа, че не е бил напразен. Трудна, но не и невъзможна ще бъде и задачата ми да спечеля доверието на останалите хора в община Карнобат, които не ме подкрепиха.

Силни сме, защото сме различни, имаме противоположни виждания и идеали, но когато те са в интерес на Карнобат, смятам, че ще успеем да забравим противоречията, да загърбим собственото си его и да работим заедно за Карнобат и неговите хора. Затова ще се иска кураж, смелост и воля. Аз съм готов да работя за нашия град. Ще се радвам и избраните общински съветници да приемат присърце новите предизвикателства, които от опоненти ще ни превърнат в партньори за благото на община Карнобат.“, написа в своята Facebook страница кметът на община Карнобат Георги Димитров.

 

В същото време и в карнобатското село Невестино се проведе балотаж.

За кметското място там се пребори Дянко Ненчев с 67.92 % (180 гласа) срещу Красимир Лазаров с 32.08 % (85 гласа).

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.