„Липа“ /Череша/ напусна „А“ Областна група

Бургаската „А“ Областна група ще стартира с 15, вместо 16 отбора, научи VHMEDIA.BG. Липсващият отбор е „Липа“ /Череша/.

 

Днес разговаряхме с футболисти и треньори от Череша, които с болка потвърдиха новината, и че са информирали ОС на БФС за своето решение.

 

Наставникът Ерол Камбер е силно затруднен да сглоби състав, а липсващите футболисти стават все повече – някои заминават за чужбина, други пък приемат предизвикателството да преминат в различни отбори.

 

Освен достатъчно играчи, в „Липа“ не крият, че домакинствата в Руен не се харесват на голяма част от феновете, които желаят завръщането на отбора на местната „Маракана“.

 

По последни данни шансовете за участие на отбора дори в „Б“ Областна група са нищожни, въпреки наличието на младежи в Череша.

 

Ерол Камбер призна пред сайта, че напоследък организацията в отбора е ставала все по-трудно.

А същевременно базата в Череша се нуждае от подобрения, както на настилката, така и по обслужващата сграда.

 

„В Череша базата може да стане едно истинско бижу, но трябва да сме обединени. Може би ще дойде време да започнем от нулата. Трябва само да подобрим стадиона, след това да положим основите на един нов отбор, тръгвайки от най-ниското ниво. Има една приказка, където е текло, пак ще тече. „Липа“ е име, пак ще се говори за нас.“, сподели човек от „Липа“, пожелал името му да остане в сянка.

 

В същото време бившият мениджър на тима от Череша, който имаше намерение да прави втори отбор с името „Острица“, Севдали Тахир, заяви, че е очаквал отдавна „Липа“ да спре да функционира.

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.