„Кошарица“ се облече като националния отбор за първата си учебна игра

Изминалата неделя предложи първа неофициална среща с участието на ФК „Кошарица“, който това лято се завърна на футболната карта.

 

Новото начало е коренно различно и поне към момента няма много общи черти с предишната формация, с която „Кошарица“ прекрачи областното ниво в турнира за Купата на България и дори срещна „Розова долина“ /Казанлък/ на „Гнездо на ястреби“ в Кошарица.

 

Новият кмет на селото Валентин Станчев е сред инициаторите да бъде възстановен отбора.

Проведените от него множество срещи с местни футболни деятели дадоха резултат и ФК „Кошарица“ вече е факт, но при всички положения предстои да бъде извървян път, за да бъде изграден боеспособен състав. Това обаче няма как да стане за 5 мача. Нужно е време.

 

Ролята на треньор е поверена на Борислав Колев, дългогодишен състезател на отбора с богат опит по футболните терени.

 

В първата среща, която изглеждаше по-скоро като учебна игра, отколкото като контрола, ФК „Кошарица“ игра със „Свети Влас“ на стадиона в Равда. „Кошарица“ отстъпи в резултата, но не това е най-важното, поне според присъствалите симпатизанти на отбора, а видът, в който се представиха момчетата на Борислав Колев.

Между другото, тук е момента да отбележим, че ФК „Кошарица“ игра с екипи на националния отбор.

 

Зрителите видяха поне 70 % местни момчета и още около 30 % т.нар. „външни“ играчи.

Впечатление направи, че атаката на отбора, за радост на публиката, отново водеше Валентин Станчев, настоящият кмет на Кошарица, който по-назад в годините беше водещ голаджия на "Ястреб".

 

 

 

На терена бе и Стоян Димитров, един от първите състезатели на кошаренци при възстановяването на отбора още преди 20 години.

От познатите имена се откроиха още Цветан Стойков, Георги Делчев, Кристин Стаматов, Димитър Токмакчиев, които и преди защитаваха с успех емблемата на „Кошарица“.

 

 

Първата официална среща на ФК "Кошарица" е на 20-ти септември срещу "Равнец", в дебютен кръг от новото първенство на "Б" Областна група Изток.

До тогава предстоят още учебни игри и даване на шансове за изява на всички местни момчета, които желаят да бъдат част от отбора, показвайки същевременно желание, постоянство и игра, достойна за участие в пета дивизия на родния футбол.

 

Очаква се отборът да бъде подсилен с няколко популярни имена от регионалния футбол, някои от които са носили фланелката на "Кошарица" преди няколко сезона.

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.