„Звезденбург“ /Бс/ ще участва в квалификации за Трета лига

„Звезденбург“ /Бургас/ ще участва в квалификации за влизане в Югоизточна Трета лига, споделиха от ръководството на отбора за VHMEDIA.BG.

Решението бе взето след като клубът бе официално оповестен за краен победител в преустановеното първенство на „А“ Областна група – Бургас. Както е известно, класирането от есента бе обявено за крайно, след като пандемията от коронавирус възпрепятства провеждането на обществени и спортни събития.

 

Сформираният преди по-малко от две години отбор ще се бори за квота за Трета дивизия в конкуренцията на АФК „Хасково“, „Спартак“ /Пд/, „Елтемир“ /Крън/, „Червена звезда“ /Каменец/, „Аполон“ /Сливен/ и „Арда II” /Кърджали/.

 

Припомняме, че преди броени дни БФС обяви, че изпадащи от Трета дивизия няма да има, първенството се счита за приключило, а от есента форматът на групата се увеличава на 20 отбора.

 

През сезон 2019/20 участниците бяха 18, като „Хасково“ напусна първенството на полусезона. Така вакантните места са 3, като едно от тях вероятно ще бъде заето от „Поморие“, който през зимната пауза преустанови участието си във Втора професионална лига.

 

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.