Ново начало за ОФК „Несебър“

Футболните процеси винаги са в етап на развитие.

Ако един отбор бележи прогрес, то несъмнено следва тенденцията постоянно да надгражда.

Ако в друг клуб се забелязват спадове или период на посредствено развитие, би било редно да се нанасят корекции, да се търсят начини за подобрение на представянето и мерки, с които дадена „футболна криза“ да бъде преодоляна в максимално кратки срокове.

 

За анализи, коментари и отчети е още рано, но ОФК „Несебър“ отбелязва 2019-та година с моменти, както от професионалния, така и от аматьорския футбол.

Факт е, че през първата част от годината несебърските „делфини“ бяха част от Втора професионална лига, от която изпаднаха, за да дойде предизвикателството за коренната промена в отбора тази есен.

 

Несебърлии стартираха участието си в Югоизточна Трета лига някак трудно и не веднага със серия от победи, с която да покажат, че едва ли не ще търсят моментално завръщане в бивашата „Б“ група.

 

Със сравнително млад треньорски щаб, начело с Васил Банов, с много, млади и перспективни кадри, тимът проведе първите си 6 срещи за първенство без победа, но с пък с подсказки в играта, че има потенциал, особено с толкова млад и боесбоспобен състав.

 

И действително, ОФК „Несебър“ преживявява един истински футболен ренесанс, в който шанс за изява получава едно ново поколоние, едни състезатели, които буквално до вчера са били гръбнака на формациите в детско-юношеската школа, а днес регистрират подобаващо представяне при мъжете.

 

За да се изгради един боеспособен отбор, особено с ядро от поне 4-5 местни юноши, е нужно време, за да отбележат едни добри резултати в перспектива.

Разбира се, футболни критици винаги е имало, дори няма лошо да са факт, но при такива обстоятелства доверието често би било в една лимитирана версия.

Нека обаче да повярваме на този състав, на тази млада смяна, която носи на плещите си промяната.

Та нали все се говори, че в „Несебър“ няма местни играчи, че не получават шанс за изява ?

Ето, случва се ! Явно точното време е дошло, дори с товар на гърба за едно не чак толкова задоволително класиране, както в момента, но с индикации за по-добро представяне в едно не чак толкова далечно бъдеще.

Трудностите винаги искат търпение, защото винаги след това идва положителната промяна.

 

Заповядайте на следващата шампионатна среща на ОФК „Несебър“ в събота, 16-ти ноември, когато от 14:30 ч. на Градския стадион в Несебър ще гостува „Миньор“ /Раднево/.

Нека подкрепим с присъствието си четата на старшията Васил Банов, която обещава да даде всичко от себе си, за да оправдае доверието и потърси с изявите си трите точки.

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.