Шампионът „Звезденбург“ продължава с последователност, вместо бързи крачки към горните дивизии

Шампионът на „А“ Областна група – Бургас „Звезденбург“ няма да търси бързо изкачване в по-горните групи на родния футбол, въпреки полученото право да участва в квалификации за влизане в Югоизточна Трета лига.

 

Вместо това, ръководство и треньори са взели решението да разчитат на последователност при развитието на клуба. Така естествен приоритет ще бъде налагането на момчета от своята детско-юношеска школа, с които в близко бъдеще „Звезденбург“ също ще гони успехи.

 

 

"Завършвайки първи на полусезона със седем точки преднина пред останалите отбори, след прекратяване на първенството БФС обяви отбора за първи в крайното класиране. По този начин клуба придоби правото да играе баражи за влизане в горната дивизия, а именно – "В" група. Целият екип на ФК „Звезденбург” разбираме важността на така открилата се възможност, но на този етап предвид концепцията, която следваме за нашия клуб, не е настъпил подходящия момент за преминаване в по-горна група .

 

Играчите, които сме събрали в отбора са момчета от Бургаска област, но все още не са възпитаници на школата, които към момента са на възраст 14г. Стъпките, които следваме, са планувани съвместно от ръководството и спонсорите на клуба, с идеята влизането във "В" група да се осъществи след като нашите деца, родени 2006/2007 г. вече са на възраст 17-18г. Именно това е причината, поради която на този етап отбора отказа участието си в баражи и остава в "А" Областна футболна група и през сезон 2020-2021г.

 

Ръководството на клуба изказва своята благодарност и признателност за усилията на старши треньора Иван Мирчев, помощник треньорите Георги Цъцаров и Павел Алексиев, играчите, спонсорите и всички съпричастни с каузата на нашия клуб, които със своята работа, хъс и упоритост доведоха отбора до първото място в първенството.", съобщиха от клубното ръководство със съобщение до VHMEDIA.BG.

 

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.