ХК „Петър Бабев“ отстъпи на ХК „Чардафон“ за Купата на България

Хандбалистите на несебърския клуб „Петър Бабев“ загубиха неприятно с 24:42 от „Чардафон“ /Габрово/, в осминфинална среща от турнира за Купата на България, провела се в спортна зала „Никола Станчев“, Бургас.

 

Възпитаниците на треньора Светослав Калчев имаха честта да играят срещу отбор от „А“ група, който обаче надделя с разлика срещу тях.

 

Най-резултатен за несебърлии бе Ивайло Иванов, който реализира 8 гола. След него по резултатност се наредиха Ивайло Кръстев - с 5 гола Жулиен Русев – с 4, Цветан Стойков – с 3, Красен Костов – с 2, Валентин Георгиев и Йордан Бъчваров – с по един гол.

 

„Играхме срещу отбор, който е по-подготвен от нас, който тренира между 3 и 5 пъти в седмицата, нищо, че са последни в „А“ група. Поздравявам треньорът им, че успява да ги събере толкова често. Постоянството е важен фактор в развитието. Допуснахме максимално наши грешки в игра, тактически и технически. Извличаме си поуките, трябват ни повече тренировки в зала и повече мачове. Важното в момента е да се отдалечим от допуснатата загуба максимално бързо и да работим върху стиковане и усъвършенстване. Съдиите бяха на ниво. Благодарим на всички, които са с нас.“, сподели президентът на ХК „Петър Бабев“ /Несебър/ Цветан Стойков.

 

Идната събота, 19-ти ноември, несебърлии ще бъдат домакини в Бургас срещу отборите на „Труд“ и „Академик“ /Пд/, във втори турнир от „Б“ РХГ Зона „Тракия“.

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.