Ученици, учители и родители участваха в спортни празници в Люляково

Възпитаниците на СУ "Отец Паисий" - с. Люляково, общ. Руен се включиха в инициативата "Европейски ден на спорта в училище", научи „Руен хаберлер“ на VHMEDIA.BG. Мероприятието бе организирано от учителите по физическо възпитание и спорт, Енчо Шишманов и Мехмед Исмаил.

 

Ученици, учители и родители се включиха в следните спортни игри: футбол, народна топка, щафетно бягане и волейбол. В игрите бяха включени ученици със СОП, според възможностите им.

 

Инициативата е част от мероприятията за отбелязването на Европейската седмица на спорта, а директорите на училищата имаха задачата да уведомят и насърчат учителите по физическо възпитание и спорт да участват в събитието.

 

Европейският ден на спорта в училище се провежда под формата на организиране на различни дейности /спортни състезания, танци, демонстрации/, в които да бъдат включени ученици, преподаватели, родители и други участници в рамките на минимум 120 минути.

 

Инициативата дава възможност на училищата да популяризират физическото възпитание и спорт в училищата, да създадат условия за забавление чрез физическа активност за младите хора, да подобрят общественото здраве чрез въвеждане на методи за учене през целия живот и да засилят участието и развитието на социални умения сред учениците.

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.