Уникален мач за купата! „Бяла река“ - „Звезденбург“ 6:5

„Бяла река“ /Зайчар/ се класира на областен финал за Купата на България, след като се наложи драматично с резултат 6:5 срещу шампиона на „А“ Областна група „Звезденбург“ /Бс/.

Всичките 11 гола паднаха в редовното време, а присъствали на мача още коментират, че това е една от най-силните и интересни футболни продукции в региона за последните няколко години.

 

След този забележителен успех „Бяла река“ ще спори със „Свети Никола“ /Бс/ във финален двубой на 16-ти август, който към момента няма яснота къде ще се проведе, но вероятно това ще се случи на неутрален терен.

 

За победителите с хеттрик избухна Мехмедали Мехмедали. Дебютантът Стойко Иванов, идващ от „Нефтохимик“ /Бс/, вкара на два пъти, а веднъж отбеляза Синан Кьоров.

 

За „Звезденбург“ с 3 гола се отличи Иван Тодоров. Павел Алексиев отбеляза от дузпа. Сред голмайсторите се записа и Васил Даменлиев. Тодоров и Даменлиев удариха и по една греда.

 

„Поведохме с 4:0 до полувремето, но пропуснахме да вкараме още поне толкова попадения, че дори и повече. После сами си усложнихме мача, дори имах разговор с момчетата. Гостите удариха греда в последната минута, с което се разминахме от продължения в мача.“, заяви мениджърът на „Бяла река“ /Зайчар/ Метин Юмер.

 

Наставникът на гостите Петър Алексиев беше категоричен, че няма как да се правят драми от загубата, а напротив, мачовете с турнирен характер са предпочитани за подготовка, вместо традиционните контроли.

 

„По-важното за нас е, че показахме едно ново и различно лице на отбора. В БФС картотекирахме 27 състезатели, като средната възраст е 20 години, а сред тях са множество момчета от наборите 2003, 2005 и 2007 г. В изминалата среща шанс за изява получиха именно деца от набор 2005 и 2007 г.“, каза Петър Алексиев, който поздрави победителите за успеха, съдиите, делегата Ахмед Ахмед, както и домакините от базата в Руен, които са предложили отлични условия за игра и гостоприемство за пример.

 

„Поздравявам моите момчета за характера, който показаха, предвид крехката възраст на част от тях. Убеден съм, че им предстои едно страхотно бъдеще, а това е правилната форма за развитие на „Звезденбург“, именно чрез налагане на млади момчета“, добави още Алексиев.

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.