Това ли са отборите в „А“ Областна група за сезон 2020/21 ?

В този вид би трябвало да изглежда „А“ Областна група през сезон 2020/2021, освен ако някой от посочените отбори не се откаже преди старта на новото първенство:

 

„Звезденбург“ /Бургас/

„Странджа Агрокорн“ /Средец/

„Камено“

„Свети Никола“ /Бургас/

„Вихър“ /Айтос/

„Русокастро“

„Бяла река“ /Зайчар/

„Липа“ /Череша/

„Черноморски спортист“ /Обзор/

„Странджанец“ /Царево/

„Ропотамо“ /Приморско/

„Балкан“ /Планиница/

„Устрем“ /Тънково/

„Черно море“ /Бургас/

„Бургас спорт“ /Бургас/

„Атлетик“ /Каблешково/

 

Както е известно, ОС на БФС обяви, че именно от сезон 2020/21 групата ще бъде увеличена от 12 на 16 отбора, като освен първенците на двете „Б“ Областни групи, покана за участие имат и подгласниците им.

В случай, че първенецът на „А“ ОГ за сезон 2019/20 „Звезденбург“ участва и спечели квалификации за влизане в Югоизточна Трета лига, бе предвидено да бъде организиран бараж за третите в обявеното за крайно класиране на „Б“ Областните групи.

Преди броени дни обаче стана ясно, че „Звезденбург“ няма да участва в квалификациите за трета дивизия, следователно и през сезон 2020/21 отборът ще фигурира сред участниците в „А“ Областна група.

 

Реално спечелилите промоция отбори за бургаската четвърта дивизия са 4 - „Устрем“ /Тънково/, „Черно море“ /Бургас/, „Бургас спорт“ /Бургас/ и „Атлетик“ /Каблешково/.

Любопитно е, че три от четирите тима (с изключение на„Устрем“) се очаква да направят исторически дебют в "А" Областна група, още повече, че се появиха на футболната карта преди година.

Изкачването в по-горна група и на четирите отбора определено говори за добре свършена работа и амбиции за развитие. 

Към момента нито един от тях не е съобщил официално, че отказва да играе ниво по-нагоре, за това изглежда все по-малко вероятно да се проведе бараж между третите от „Б“ Областните групи Изток и Център, съответно „Долно Езерово“ /Бс/ и „Манолич“, поне за сега.

 

Очаква се с увеличаване броя на отборите в „А“ Областна група най-после да има и изпадащи от дивизията, за разлика от предходните няколко години, когато футболните фенове наблюдаваха спор единственото за челните позиции и титлата.

 

* Снимката е илюстративна

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.