Първо предизвикателство за жените на ХК „Несебър“ за 2021 г.

Дамите на хандбален клуб „Петър Бабев“ /Несебър/ ще бъдат домакини в бургаската спортна зала „Никола Станчев“ на първи турнир от Зона „Тракия“ на „Б“ група, в който ще се изправят срещу „Поморие“, „Топлика“ /Хасковски минерални бани/ и „Панагюрище“, информираха от клубната управа на несебърлии.

Надпреварата е в събота, 27-ми февруари.

 

„От 1/8 финала за купата на България не сме спрели да тренираме. Даже напротив, тежката работа след трудния сблъсък продължава. Да, позагубихме се малко в медийното пространство, но имахме нужда от почивка, благодаря и на журналистите, че Ви има. Предстои домакинският турнир на жените за „Б“ група, зона „Тракия“, идната събота. Щяхме да сме домакини през месец май, но разменихме домакинствата си с Поморие, за да може и те все пак да приемат мачовете си от „Б“ група. В противен случай, поради ремонт на залата в Поморие, турнира щеше да е на друго място, а не в област Бургас. Това са само формалности, но работим в сътрудничество с Поморие за развитието на хандбала в района.

 

 

Споменавайки сътрудничество, имах удоволствието да присъствам на мач от „А“ професионалната ни група в град Шумен, миналият уикенд. Мога да кажа, че всичко беше на ниво: „Арена Шумен“ е съоражение, което всеки един голям град трябва да има, организаторите спазваха всички протоколи според изискванията в това време на пандемия, а отборът е пример как опитни състезатели като Бранимир Балчев и млади таланти като Андрей Жечев могат да играят заедно. Отварям скоба, че всички състезатели на срещата бяха удоволствие да се наблюдават, просто няма как да изброя поименно главните герои на спортния спектакъл в този ден, а именно хандбалните грандове Шумен и Добрич.

 

Та, да се върнем на наша територия, Несебър се възстанови като хандбален град. За мъжкият отбор събираме най-доброто, което можем от Бургаска област (състезатели, спрели да играят поради някакви причини), за да може покрай мъжете, младите ни таланти като Атанас Зафиров, Димитър Челебиев и всички други момчета и момичета от школата ни да гледат и да се учат от по-големите. Липсва ни само залата на територията на общината, където публиката да има удоволствието да наблюдавам различните ни формации в действие.

 

Но, всяко нещо с времето си. Сега на дневен ред е предстоящият турнир от „Б“ група жени на Зона “Тракия”. Нека им пожелаем попътен вятър, защото те поеха по труден, но преодолим път с препятствия.“, коментира президентът на ХК „Петър Бабев“ /Несебър/ Цветан Стойков.

 

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.