Напомняне: Публика няма право на присъства на мачовете, ето ги подробностите

ЗС на БФС – Пловдив напомня, че съгласно заповедта на министъра на здравеопазването футболните срещи трябва да се провеждат без публика. На стадиона могат да присъстват състезатели и треньори, съдии, делегат, лекар, охранители и други служебни лица, пряко ангажирани с провеждането на двубоите, напр. прес-аташета, видеооператори, санитари, шофьор на санитарната линейка и др.

 

Отговорността по спазването на заповедта за срещите от организираните първенства (номерирани от 1. до 13. в нашата страница) носят клубовете-домакини на мачовете, а за срещите от Футбол 5, 7 и 9 - служителите на спортните комплекси-домакини на двубоите.

 

Не трябва да бъдат допускани зрители в секторите на стадионите, на трибуни, седалки и др., както и в близост до ограничителните линии на терена.

 

При стадиони с пропусквателен режим - т.е. с огради и заключващи се врати, зрители не биват да бъдат допускани в границите на стадиона.

 

Напомняме, че съгласно друга заповед на министъра на младежта и спорта, при спортуване на открито, на местата с невъзможност да се спазва дистанция от 1,5 метра, задължително трябва да се носят маски (шалове, шлемове, кърпи), покриващи носа и устата. Обикновено това са входовете на стадионите, подстъпите към съблекалните и към терена. По време на физическа дейност, т.е. на терена, спортистите са без маски.

 

Двубои от регионалните групи може да наблюдавате в YouTube канала на BURGAS FOOTBALL, Facebook страницата на BURGAS FOOTBALL, като и в Patreon канала ни, който ще стартира утре, 01.11.2020.

 

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.