Мач за историята или как „Атлетик“ /Каблешково/ и „Черно море“ /Бс/ се появиха на футболната карта

В разгара на лято`2019 “Атлетик“ /Каблешково/ и „Черно море“ /Бургас/ сътвориха любопитен момент, като проведоха мач между два новосформирани тима, които преди това не бяха играли контроли.

 

Историческата среща на стадиона в Поморие прикова погледите на любителите на регионалния футбол, които станаха свидетели на един наистина интересен мач, в който и двата тима показаха потенциал.

 

Двубоят приключи 2:1 (видео репортаж) за символичните домакини от „Атлетик“, които прегърнаха победата. Попаденията на местните момчета Тихомир Ташаров и Николай Кръстев оставиха трайна следа в клубната история, която продължава да се пише с успех, макар незавидната позиция във временното класиране на „А“ регионална група.

 

Голът за гостите от „Черно море“ /Бс/ отбеляза Деян Стойков, който понастоящем играе за „Ветрен“.

 

Още от създаването си двата отбора се движат в пакет. „Черно море“ /Бс/ се придържа към „наборите“ си, а след дебюта в „Б“ регионална група Център, сега възпитаниците на двамата мениджъри Яни Илиев и Петьо Петров играят в бургаската четвърта дивизия.

 

Още от дебютната си среща двата клуба имат приятелска закачка, която не само не надвишава нормите, ами и не позволяа ескалация и напрежение в мачовете помежду им.

Тя обаче е стимул за доказаване и търсене на победа всеки път и от двата тима, независимо от моментното им състояние и селекция.

 

10 минутен видео репортаж от срещата можете да проследите чрез регистрация и абонамент на адрес Patreon.com/burgasfootball.

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.