Извънредно ! „А“ Областна става с 16 отбора, 4 клуба от „Б“ групите с промоция

От създалото се извънредно положение в страната, което попречи на нормалното протичане на регионалния футбол за сезон 2019–2020г., ръководството на аматьорската футболна лига реши: да няма изпадащи отбори в Трета лига и да увеличи броя на отборите в групата за новия сезон.

 

В предвид горното, ОС на БФС-Бургас съобщи за проведено извънредно заседание /чрез конферентна връзка/, на което реши: Увеличава състава на "А" Областна група - мъже за сезон 2020–2021г. на 16 отбора, като първите два отбора от двете "Б" Областни групи придобиват право да играят в "А" Областна група.

 

Ако първенецът от "А" Областна група придобие право да играе в Трета лига, неговото място ще бъде запълнено, чрез бараж между третите отбори от временното класиране.

 

Така първенецът на „А“ Областна група "Звезденбург" /Бургас/ получава правото да участва в квалификации за влизане в Югоизточна Трета лига, а покана да участват през сезон 2020/2021 в „А“ Областна група имат „Устрем“ /Тънково/ (шампион) и „Бургас спорт“ /Бс/ (вицешампион) от „Б“ Областна група Изток и „Черно море“ /Бс/ (шампион) и „Атлетик“ /Каблешково/ (вицешампион) от „Б“ Областна група Център.

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.