Георги Харизанов: „Моите футболисти не са „мишки“

Разширен коментар за иминалото гостуване на „Долно Езерово“ направи наставникът на „Ахелой“ Георги Харизанов. Неговите възпитаници отстъпиха с 1:2, в отложен мач от 6-ти кръг на "Б" Областна група, а единственото попадение за ахелойци бе дело на Михаил Ралев.

 

"Изиграхме един тежък мач, на един терен, на който не пожелавам на никой да му се налага да играе футбол, защото аз съм сигурен, че може и да се е играло някакъв спорт, но не и футбол. Бяхме накаляни до ушите.

Загубихме мача с резултат 1:2, но не искам да се оправдавам с терена, с времето, или с каквото и да е, просто загубихме един мач.

Аз съм много доволен от моите футболисти, веднага след края на мача им благодарих.

Получи се един мъжки двубой, в който никой от двата отбора не искаше да отстъпи. Аз лично много харесвам такива мачове.

 

За нашият отбор гола отбеляза най-добрият футболист в тази група, а и според мен най-добрият във всички окръжни групи, да не кажа и по-голяма дума (всички ще се сетят кой е той), който изравни резултата в началото на второто полувреме и малко след това получихме втори нелеп гол.

 

Резултатът е такъв, приемаме го, най-важното за мен е, че всички момчета, абсолютно всички, след всеки мач се събираме на вечеря и има едно голямо уважение.

Моята победа е колективът, който създадохме, едни прекрасни момчета. Всички сме аматьори, но за мен има по-важни неща от победата в един мач... Аз вече спечелих!

Поздравявам всеки един от моите футболисти, кой по-малко е играл, кой повече, всеки един, благодаря още веднъж на всеки един, благодаря на нашата прекрасна публика. Сигурен съм, че те виждат, че даваме всичко за тях и те ще бъдат с нас навсякъде.

 

Това беше последният ни мач за този полусезом. На пролет, живот и здраве, продължаваме това, което започнахме.

По принцип отбора надмина моите очаквания до този момент, което е много важно сега.

 

Надявам се, когато започнат мачовете от новия полусезон, ние да играем мачове за мъже, а не за "U 9". Днес (б.р. вчера) второто полувреме играхме точно 38 минути. Не знам дали е нормално? Можеше и да загубим с повече, но ние пътувахме, изкаляхме се до уши, а първото полувреме играхме 42 минути, второто 38. Малко не ми се вижда да е цял мача?

Казвам фактите, не се оправдавам. Благодаря много! Искам да играем две полувремена по 45 минути. Аз мисля, че моите футболисти не са "мишки"!

 

Аз съм реалист. Знам, че няма да станем някакви шампиони. Още един път искам да кажа, че моята цел е да играят повече момчета от Ахелой, за тях го правим този отбор. Днес (б.р. вчера), например, започнаха 9 момчета от Ахелой и двама влязоха като смени. Това е нещото, което ме прави истински щастлив. Победа винаги може да се постигне, а това е моята победа - да играят ахелойци.“

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.