Велоалеята ще е приоритет за Кошарица през 2020 г.

Изграждането на велоалеята от КПП Слънчев бряг до Кошарица (селищно образувание „Чолакова чешма“) ще бъде приоритетно през 2020 г., стана ясно от проведено преди броени дни обществено обсъждане на проект за бюджет на Община Несебър за настоящата година.

 

В конферентната зала на кметството в Кошарица стана ясно още, че са предвидени и текущи ремонти.

 

Кметът Валентин Станчев сподели с присъстващите списък с предложения на обекти за изграждане или нуждаещи се от ремонт, които е входирал в общинската администрация.

Сред тях личат идеи за асфалтиране на улиците „Генерал Заимов“, „1-ви май“, „Балкан“, „9-ти май“.

 

Младият кмет на Кошарица предлага да бъде направен цялостен ремонт на мостове по улиците „23-ти септември“ и „Бузлуджа“, а отделно не крие желанието си населеното място да се сдобие с Културен дом, който първо трябва да бъде проектиран, а след това изграден.

 

 

Валентин Станчев заяви пред присъстващите, че е редно различни части на Кошарица да се сдобият с видеонаблюдение, за да се предотврати нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, а същевременно да се засили опазването на детската площадка.

 

Изграждане на парк в селото, създаване на капково напояване на градинките и зелените площи, изграждане на тротоари и осветление, изграждане на още една детска площадка, са само част от идеите на кмета Станчев за развитието на Кошарица.

 

 

Стана ясно още, че в близко време предстои почистване на деретата в селото.

 

Присъстващите на срещата също показаха добра активност, като задаваха въпроси, свързани с населеното място и селищно образувание „Чолакова чешма“.

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.