Братовчеди носят победа на „Просеник“

„Просеник“ започна с победа в новото първенство на „Б“ Областна група Център, след като сътвори обрат срещу „Бяла река“ /Тополица/ - от 0:1 до 2:1.

 

Новото попълнение в редиците на гостите Георги Крушков откри резултата след брилянтно центриране на Ангел Чафадаров в 20-та минута. Останал сам срещу дебютанта на вратата на „Просеник“ Фаредин Хасан, Крушков се възползва от опцията да прехвърли технично стража за 0:1.

 

В залеза на мача дойдоха минутите на братовчедите в тима на "Просеник" Салим Хасан и Осман Хаджихалид.

 

В 76-та минута Нурай Сюлейман пусна дълъг пас към Салим Хасан, той излезе сам срещу вратаря Ариф Ариф, стреля ниско по земя за 1:1, а изравняването на резултата активизира за допълнителна подкрепа публиката, жадуваща старт с 3 точки за момчетата от Просеник.

 

Отново Салим Хасан бе в центъра на събитията и в 84-та минута, когато при центриране в пеналата на „Бяла река“ се получи разбъркване, а най-съобразителен бе братовчед му Осман Хаджихалид, който донесе победата с гол за 2:1.

 

Домакините от „Просеник“ удариха и греда чрез Юсеин Ахмед, а завърналият се в отбора след кратък престой в „Сокол“ /Порой/ Георги Кръстев пропусна няколко изгодни положения.

 

В следващата си шампионатна среща „Просеник“ ще гостува в Руен на „Сокол“ /Ябълчево/. Двубоят е в събота, 3-ти октомври, от 16:00 ч.

Ден по-късно, също от 16:00 ч., „Бяла река“ /Тополица/ ще гостува на „Манолич“.

 

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.