БК „Несебър“ е в Турция, вдига рейтинг сред най-добрите европейски отбори

Баскетболистите на "Несебър" до 16 годишна възраст заслужено привличат вниманието на едни от най-големите специалисти в Европа, именно заради силното си представяне и израстване през годините. Това се случва в Истанбул, Турция, където възпитаниците на треньора Стойчо Кукучев са включени в IGL лигата, заедно с още 495 отбора.

 

16 годишните момчета прославят Несебър в т.н. "Blue league", заедно с още 8 отбора в една група.

В първата среща БК „Несебър“ отстъпи с малка разлика от лидера в групата "Bahçeşehirнbasket IHT”” с резултат 62:67 т.

Двубоят протече при изключителна драма през цялото времетраене, като вървеше кош за кош.

След много спорно отсъждане, при равен резултат, везните бяха наклонени към домакините 1:15 мин. преди края на срещата", сподели наставникът Кукучев.

 

 

Вторият двубой не бе с особено добра концентрация в началото за момчетата от БК „Несебър“, нещо, което доведе до 13 точки пасив и разлика след 10 минути игра.

"На два пъти свалихме разликата до 3 точки, но така и не можахме да обърнем резултата в наша полза. Стрелбата на домакините също имаше успех, като ни отбелязаха 3 тройки подред, което реши развоя на срещата.

В последните 4 минути в игра влязоха и най-малките състезатели за крайното 66:90 т. в полза на "Yeşilyurt", каза на новинарските панели на VHMEDIA.BG “Регион Несебър“ и „Лидери и шампиони“ Стойчо Кукучев.

 

 

„БК "Несебър" остава в дъното на таблицата сред 9 отбора със само две изиграни срещи, но достойно показва, че по нищо не отстъпва на първенеца в групата. Предстоят още 3 турнира по две срещи за 16 годишните момчета.

Друг интересен факт е, че освен момчетата, имаше и много родители от Несебър, които подкрепяха децата си и имаха възможност да разгледат най-различни забележителности в един от най-големите градове в света. Всички пътуващи с отбора имаха уникалната възможност безплатно да наблюдават срещата от турското мъжко първенство между отборите на "Галатасарай" и "Тюрк Телеком", информираха от клубната управа на БК „Несебър“.

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.