ХК „Несебър“ с две победи и апетит за нови успехи

С две победи в новото първенството стартираха несебърските хандбалисти, след като в събота взеха участие в първи турнир от зона „Черно море“ на „Б“ група.

 

Възпитаниците на старши треньора Николай Станков надделяха и в двата мача, провели се в бургаската спортна зала „Никола Станчев“, съответно с 20:15 срещу „Фрегата“ /Бс/ и 30:21 срещу „Калиакра“ /Каварна/. В третата среща от програмата „Калиакра“ загуби от „Фрегата“ с 18:25.

 

И двата мача протекоха оспорвано, в определени моменти и драматично, но победите заслужено са за несебърлии, които със своята игра и себераздаване показаха, че заслужено са шампиони за сезон 2019/20 в зона „Тракия“, а амбициите в новото първенство със сигурност няма да са по-скромни и ще се гони титлата. А защо не и влизане в „А“ група ?

 

Срещу „Фрегата“ по 4 гола вкараха капитанът Николай Андреев, Жулиен Русев и Атанас Буланов, Йордан Бъчваров отбеляза 3 пъти, Иван Кючуков и Антонио Пашев се отчетоха с по две попадения, а Димитър Ангелов се разписа веднъж.

 

С 10 гола срещу „Калиакра“ „избухна“ Атанас Буланов, капитанът Николай Андреев вкара „само“ 7 пъти. Антонио Пашев отбеляза 4 гола, Жулиен Русев – три гола, Димитър Ангелов – два гола, Йордан Бъчваров и Илиян Костов по един.

 

Отборът от Несебър може да се похвали с още една победа, макар във виртуален формат. Поради забрана за присъствие на зрители по време на спортните мероприятия, състояли се в събота, поради епидемиологичната обстановка, ХК „Несебър“ излъчваше на живо в своята Facebook страница двубоите със съперниците от Бургас и Каварна.

Срещите се радваха на добра гледаемост и множество пожелания за успешни изяви на несебърските състезатели.

 

Следващото предизвикателство пред несебърлии е свързано с участие в турнира за Купата на България, който трябва да се проведе през декември.

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.