За несебърските хандбалисти след поражението ще дойде прогрес

Николай Станков: „Разочаровани сме от загубата, но не сме се предали“

 

 

На малшанс отдава загубата от ХК „Асти`91” /Хасково/ с резултат 18:19 наставникът на несебърлии Николай Станков, който бе любезен да сподели своето мнение за изминалата 1/8 финална среща от турнира за Купата на България.

„Ние нямаме игровите минути, които да ни вдъхнат точно това, което ни е необходимо. На момчетата от Хасково им липсваха четирима от основните състезатели. Мачът най-вероятно щеше да е друг, ако те бяха тук. Нашият шанс беше в това, че ни липсваха двама основни състезатели. Щяхме да имаме и свежи резерви. Винаги има нужда от свежест. Има какво да се желае. Всички сме работещи, семейства гледаме. Не мога да обвиня никой. За мен е малшанс, че отсъстваше капитанът ни. Не е виновен той в случая, защото ние сме на игрището, ние трябваше да се справим.

Ние играхме в началото на ноември турнир, два мача. От тогава до сега не сме играли, докато момчетата от „Асти`91” /Хасково/ си участват в „А“ група. Всяка седмица или през седмица имат срещи. Дори да им липсва някой, те си имат тези така важни 60 минути, които са важни в хандбала. На нас не ни стигнаха точно десетина минути, че мача се разви по този начин.

Благодаря на момчетата, че се раздадоха, защото и на тях не им беше лесно. Всички сме разочаровани от развоя, защото всеки излиза на игрището за да победи, а ние не сме се предали.

Този мач ни показа, че имаме за какво да се борим.“

 

Йоан Джока: „Можеше да спечелим без никакви проблеми“

 

 

Младата надежда на ХК „Петър Бабев“ /Несебър/ Йоан Джока сподели, че вярва в прогреса на своя отбор, включително е оптимист за спечелването на втора поредна титла в първенството на „Б“ група, въпреки отпадането на 1/8 финал в турнира за Купата на България.

 

„Технически не успяхме да справим, в края малко и психиката ни изигра лоша шега. Трябваше да упражним натиск. Можеше да си го вземем мача без никакви проблеми. Сега, вместо да има разочарование, щяхме да сме щастливи.

Напълно е възможно отново да спечелим титлата в „Б“ група, даже е сигурно.“

 

Цветан Стойков: „Една загуба няма да ни спре да продължим да се развиваме“

 

 

Президентът на ХК „Петър Бабев“ /Несебър/ Цветан Стойков подчерта, че липсата на шанс е в основата на поражението от ХК „Асти`91” /Хасково/ с резултат 18:19 в 1/8 финален двубой от турнира за Купата на България.

Въпреки загубата, работата за още по-голям и скорошен прогрес при несебърлии продължава с пълна сила.

„Играта е игра, все някой трябва да загуби. За съжаление ние бяхме този път. Следващият път да се надяваме, че резултатът ще е в наша полза. Ние този отбор сме го изградили, за да можем да се развиваме. Нас една загуба по абсолютно никакъв начин няма да ни спре да продължим да се развиваме.

Това, което забелязах в мача е, че момчетата продължават да имат този дух, който го имаха, просто шанса не беше на наша страна. Както забелязаха зрителите на Online излъчването, през цялото време владеехме мача, това се е случвало и в предишните ни мачове с Хасково – водим, но накрая резултата не е в наша полза.

Ние работим за развитието на отбора. Една загуба по никакъв начин не може да ни спре. Важен е духът и развитието. Имаше отсъстващи хандбалисти, по този начин е видно, че отборът е по-слаб, но всички, които взимат участие в официалните срещи и тренировъчния процес, трябва да знаят, че по всяко едно време трябва да са готови. И те показват, че са готови, просто ни трябва още време, още тренировки, за да се стиковаме по-добре, да станем по-добри, за да сме там, където ни е мястото.“

 

Голмайстори:

ХК Несебър

Ивайло Кръстев – 11 гола

Атанас Буланов – 4 гола

Жулиен Русев – 2 гола

Димитър Ангелов – 1 гол

 

 

Състав:

1. Стефан Табаков

6. Йоан Джока

8. Жулиен Русев

11. Цветан Стойков

12. Марин Илиев

17. Ивайло Кръстев

19. Николай Станков

21. Атанас Буланов

23. Димитър Ангелов

26. Валентин Вълканов

32. Валери Чекичев

69. Иван Кючуков

77. Йордан Бъчваров

80. Илиян Костов

 

 

Коментарите са на публикуващите ги. Екипът на VHmedia.bg не носи отговорност за тяхното съдържание.